Op zoek naar een passende baan?
Werkspirit helpt je verder!
Meer details
Match criteria
Functietitel
  • Leerplichtambtenaar
Regio
  • Noord-Brabant
Type overeenkomst
  • Detachering

Leerplichtambtenaar

Nieuw

Waar je gaat werken

Stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. In Roosendaal zetten we in op mooie resultaten die samengaan met werkplezier. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden

Wat je gaat doen als Leerplichtambtenaar

In deze baan werk je samen met andere leerplichtambtenaren uit Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Woensdrecht aan de uitvoering van de wettelijke taken uit de leerplicht en RMC-wet. Jullie werken als één team, vanuit één visie, één beleid, één werkwijze en één aanspreekpunt per school met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen.

Als leerplichtambtenaar voer je preventiegesprekken op scholen met spijbelaars, onderzoek je de reden van het verzuim, verwijs je als dat nodig is richting hulpverlening of maak je een HALT-verwijzing of een proces verbaal op. Je adviseert schooldirecteuren over de wet- en regelgeving op het gebied van de leerplicht en over het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. Daarbij maak je optimaal gebruik van jouw uitgebreide netwerk. Verder beoordeel je aanvragen voor vrijstelling van de leerplichtwet. Als leerplichtambtenaar krijg je te maken met complexe situaties waarbij je mensen moet overtuigen en medewerking moet verkrijgen. Soms loop je daarbij tegen knelpunten op. Je bespreekt deze knelpunten met je coördinator en samen komen jullie vaak tot een oplossing.

Wat wij verwachten van jou als Leerplichtambtenaar

Je legt makkelijk contact en wekt vertrouwen bij je gesprekspartner. Daarbij maakt het voor jou niet uit of je met een schooldirecteur, een verzuimende leerling, een ouder of een hulpverlener te maken hebt. Jij kunt namelijk prima schakelen tussen de verschillende gesprekstijlen. Je bent analytisch en stelt weliswaar kritische vragen, maar weet ook snel een vertaling te maken naar de praktijk van alledag. Daarbij verlies je de ander niet uit het oog, maar ben je zakelijk en daadkrachtig waar dat moet. Jouw rapportages zijn kort en bondig en foutloos geschreven. Je bent een teamspeler, maar kunt ook prima zelfstandig uit de voeten. Je bent analytisch en hebt een resultaatgerichte werkinstelling. Je hebt een relevante afgeronde Hbo-opleiding gevolgd, bijvoorbeeld sociaal juridische dienstverlening of maatschappelijk werk. Je kent de Leerplichtwet, RMC- wet en overige relevante wetgeving en bent bij voorkeur in het bezit van de vakopleiding Leerplichtambtenaar en de BOA bevoegdheid, domein Onderwijs.

Wat wij bieden

  • Werkweek van 24 uur
  • ZZP-opdracht of tijdelijke detacheringsovereenkomst voor 3 maanden met de mogelijkheid tot verlengen
  • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Cultuur: ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit, korte lijnen

Locatie

Roosendaal

Publicatiedatum

14.01.2020

Contactpersoon

Y Leenhouwers

LinkedIN Facebook Twitter Share
Werkspirit gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.