Op zoek naar een passende baan?
Werkspirit helpt je verder!
Meer details
Match criteria
Functietitel
  • Projectmanager Samenleving
Regio
  • Utrecht
Type overeenkomst
  • Detachering

(Wijk) Coördinator Betere Buurten

Nieuw

Waar je gaat werken

Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

Wat je gaat doen als (Wijk) Coördinator Betere Buurten

Driekwart van de buurten in Nieuwegein is circa 50 jaar oud. Een groot deel van de buitenruimte in de stad is hierdoor aan vernieuwing toe. Ook zijn in de loop van de tijd andere ideeën ontstaan over de inrichting van de stad. Samen met inwoners en andere partners in de buurt maken we vernieuwingsplannen voor deze buurten. We werken aan een groenere buurt met een vernieuwde bestrating, meer ontmoetingsmogelijkheden en moderne speelplekken. Een buurt waar jong en oud prettig kan wonen, waarmee ze zich verbonden voelen en waar het schoon en veilig is.

Als coördinator Betere Buurten maak je deel uit van het team wijkcoördinatoren. Je fungeert op hetzelfde niveau als de wijkcoördinatoren en ondersteunt de wijkcoördinatoren bij die buurten waar een Betere Buurten aanpak loopt. Samen met collega's uit het openbare, sociale en ruimtelijke domein wordt hier in integrale teams aan gewerkt. Doordat je als coördinator Betere Buurten flexibel wordt ingezet in de buurten waar het traject loopt, kun je de ervaring en kennis van de ene buurt inzetten in nieuwe buurten. De wijkcoördinator brengt de specifieke wijkkennis in en is en blijft het eerste aanspreekpunt voor de wijk.

Als coördinator Betere Buurten lever je een belangrijke bijdrage aan de realisering van de doelstellingen van het Betere Buurten programma. Anderzijds geef je via deze functie invulling aan de ambitie van het college om inwoners meer met elkaar en de buurt in verbinding te brengen en lever je een bijdrage aan de veiligheid.

Je werkt mee aan het ontwikkelen, de uitvoering en evaluatie van de buurttrajecten. Je bent veel in de buurt aanwezig om relaties te leggen, te verbinden en kansen te zien en te benutten. Je stimuleert, ondersteunt en faciliteert initiatieven van inwoners. Indien nodig begeleid je ze door onze organisatie heen en helpt hen zo de initiatieven tot een succes te maken. Dit doe je onder andere door middel van community building op basis van de ABCD methode. Je stelt bewonersinitiatieven centraal en gebruikt deze als voorbeeld en inspiratie. Zo hopen we steeds meer inwoners te kunnen betrekken. Je bent aanwezig bij buurtbijeenkomsten en tijdens bewonersactiviteiten.

Wat wij verwachten van jou als (Wijk) Coördinator Betere Buurten

  • Minimaal een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau
  • Aantoonbare werkervaring met community building
  • Aantoonbare werkervaring met het organiseren van participatiebijeenkomsten
  • Werkervaring met het opzetten van sociale programma’s op wijk niveau
  • Aantoonbare kennis van de ABCD methode

Wat wij bieden

  • Werkweek van 16-24 uur
  • Tijdelijke detacheringsovereenkomst voor een 12 maanden met de mogelijkheid tot verlengen, Zzp bespreekbaar
  • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Cultuur: ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit, korte lijnen

Locatie

Nieuwegein

Publicatiedatum

26.06.2020

Contactpersoon

Y Leenhouwers

LinkedIN Facebook Twitter Share
Werkspirit gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.