Op zoek naar een passende baan?
Werkspirit helpt je verder!
Meer details
Match criteria
Functietitel
  • Klantmanager Statushouders
Regio
  • Utrecht
Type overeenkomst
  • Detachering

Zorgcoach Nieuwkomers

Vervuld

Waar je gaat werken

De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug biedt een vangnet voor de inwoners van de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist die tijdelijk niet of onvoldoende in hun inkomen kunnen voorzien. Wij begeleiden hen zo snel mogelijk naar betaald werk of een andere participatie. Een uitdagende taak. Het succes van onze organisatie hangt af van de resultaten die wij behalen in de uitstroom van cliënten, het beperken van de instroom en de kwaliteit waarmee wij bestaande cliënten begeleiding bieden.

Onze medewerkers maken het verschil. Voor onze cliënten en voor onze organisatie! De inzet van elke medewerker is van belang. In een uitdagende omgeving zijn zij de professionals, die samenwerken, elkaar steunen en van elkaar leren. Samen bouwen we zo aan een organisatie waar we trots op zijn!

Wat je gaat doen als Zorgcoach Nieuwkomers

Als Zorgcoach maak je deel uit van het Team Nieuwe Inwoners en begeleidt je klanten met een vluchtachtergrond die door een mix van problemen niet actief (kunnen) worden of aan het werk gaan. Er kunnen diverse belemmeringen spelen die aanvankelijk niet zichtbaar zijn. Te denken valt aan een problematische gezinssituatie met geldzorgen, zorgen om kinderen, traditionele man/vrouw verhoudingen, huiselijk geweld of psychische en/of lichamelijke klachten en taal- en cultuurbelemmeringen die bovenstaande problemen versterken.

Je begeleidt deze klanten op verzoek van de Regisseur Werk. Het doel van de begeleiding is goed zicht te krijgen op de onderliggende problematiek, zodat de Regisseur een goed plan van aanpak kan maken. Je wint het vertrouwen van de klant, diept zijn/haar situatie uit en stelt vast wat de klant in de weg staat stappen te zetten. Vervolgens bedenk je oplossingen om belemmeringen weg te nemen en adviseert hierover de Regisseur. Op verzoek van de Regisseur schakel je eventueel partijen in om de belemmeringen weg te nemen. Je motiveert, stimuleert en steunt de klant, maar stelt ook eisen als het gaat om nakomen van afspraken. Indien je de meerwaarde van ziet vorm je groepjes van klanten die elkaar kunnen versterken onder jouw begeleiding. En/of werk je samen met een taalcoach.

Wat wij verwachten van jou als Zorgcoach Nieuwkomers

  • Aantoonbare werkervaring met de doelgroep nieuwkomers
  • Aantoonbare werkervaring met de uitvoering van de Participatiewet
  • Minimaal 2 jaar ervaring met het begeleiden van klanten uit de Participatiewet
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met nieuwkomers
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met GWS/Suite
  • Liefst Arabisch sprekend

Wat wij bieden

  • Werkweek van 32-36 uur
  • Tijdelijke detacheringsovereenkomst voor 3 maanden met optie tot verlengen 2x 3 maanden (ZZP bespreekbaar)
  • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Cultuur: ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit, korte lijnen

Locatie

Zeist

Publicatiedatum

25.08.2020

Contactpersoon

Ingrid Bos

LinkedIN Facebook Twitter Share
Werkspirit gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.