Op zoek naar een passende baan?
Werkspirit helpt je verder!
Meer details
Match criteria
Functietitel
  • Teammanager Jeugd en samenleving
Regio
  • Noord-Brabant
Type overeenkomst
  • Detachering

Interim Teammanager Samenleving

Vervuld

Waar je gaat werken

De gemeente Altena bestaat sinds 1 januari 2019. In 2019 zijn de eerste bouwstenen gelegd. De basis is gelegd en de doorontwikkeling vindt nu plaats. Qua oppervlakte zijn we de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 54.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente.

Wat je gaat doen als Interim Teammanager Samenleving

Team Samenleving

Het samenhangende beleid op het gebied van de drie decentralisaties en welzijnsbeleid, is gebundeld binnen team Samenleving. In dit team werken gebiedsregisseurs die het kerngericht werken verder op de kaart gaan zetten. Daarnaast maken beleidsmedewerkers die actief zijn op het gebied van sport, onderwijs en welzijn en buurtsportcoaches deel uit van het team. Ook subsidieverstrekking op deze vakgebieden valt binnen dit team. Binnen het team werken ongeveer 25 medewerkers. Het team werkt binnen het sociaal domein nauw samen met de teams Participatiewet, Wmo, Jeugd en 3D-ondersteuning. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het sociaal domein. Daarnaast is het uiteraard gewenst dat de sociale ontwikkelingen verbonden worden met ruimtelijke ontwikkelingen en bedrijfsvoering aspecten en dat vraagstukken integraal benaderd worden. In het sociaal domein speelt een omvangrijk programma “Doorontwikkeling sociaal domein”. Er wordt een stevige inhoudelijke bijdrage in dit programma van je verwacht.

Wat doe je als teammanager Samenleving

De teammanager is integraal verantwoordelijk voor de doelen, resultaten, middelen, personele capaciteit en het functioneren van het team. De kandidaat heeft grote affiniteit met de inhoud van de teamtaken. De manager stelt medewerkers in staat te werken aan resultaten en oplossingen, prioriteert, brengt focus aan en spreekt medewerkers aan op hun resultaten en ontwikkeling. Is sparringpartner van de medewerkers over de inhoud en de processen alsmede over het stimuleren van de professionele ontwikkeling en het persoonlijk leiderschap van de medewerkers. Ook fungeert de teammanager als ambtelijk opdrachtgever voor projecten binnen het team en als filter richting het bestuur als het gaat om prioritering van tijd en capaciteit. Ook ben je verantwoordelijk voor het portefeuillehouders-overleg met de wethouder sociaal domein. Een belangrijke taak van de teammanager is om te bouwen aan het team en te zorgen voor een verdeling van de werkzaamheden binnen het team en in afstemming met andere teams. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vertaalt en koppelt deze aan de strategie van Altena. Daarbij let je nadrukkelijk op de kwaliteit, integraliteit en effectiviteit van de geleverde diensten én de efficiëntie van de daarbij ingezette capaciteit. Je draagt zorg voor passend beleid en inrichting van de processen en werkwijzen en bent in staat dit te wegen op consistentie en haalbaarheid zowel politiek, organisatorisch als met andere belangen. Je doorziet complexe problemen, kan de afbreukrisico’s inschatten van de verschillende oplossingsrichtingen en creëert draagvlak voor de beste oplossing.

Wat wij verwachten van jou als Interim Teammanager Samenleving

  • Een afgeronde opleiding op WO-niveau
  • 3-5 jaar leidinggevende ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving
  • Affiniteit met het sociaal domein en een visie op de ontwikkelingen binnen dit domein
  • Sterk in strategie en het ontwikkelen van (nieuwe) concepten
  • Kundig in beleidsontwikkeling, projecten en processen

Wat wij bieden

  • Werkweek van 32-36 uur
  • Tijdelijke detacheringsovereenkomst voor 6 maanden met de mogelijkheid tot verlengen (ZZP bespreekbaar)
  • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Cultuur: ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit, korte lijnen

Locatie

Almkerk

Publicatiedatum

03.07.2020

Contactpersoon

Y Leenhouwers

LinkedIN Facebook Twitter Share
Werkspirit gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.