Op zoek naar een passende baan?
Werkspirit helpt je verder!
Meer details
Match criteria
Functietitel
  • Beleidsadviseur WMO
Regio
  • Zuid-Holland
Type overeenkomst
  • Detachering

Senior Beleidsontwikkelaar Maatschappelijke Ontwikkelingen

Nieuw

Waar je gaat werken

Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met circa 650 medewerkers. Onze ambitie is om de beste gemeentelijke dienstverlener van Nederland te zijn. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren. Zo geven we vorm aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons moderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk).

Wat je gaat doen als Senior Beleidsontwikkelaar Maatschappelijke Ontwikkelingen

Als senior beleidsontwikkelaar ontwikkel je beleid op meerdere complexe en brede beleidsterreinen met grote bestuurlijke en maatschappelijke impact. Het beleid waar je aan werkt is veelal strategisch van aard en heeft een lange doorlooptijd. Je werkt dus aan meerjarige ‘producten’ rond beleidsontwikkeling. Samen met andere beleidsontwikkelaars, het bestuur, collega’s van andere disciplines en omliggende gemeenten, onze ketenpartners en inwoners werk je aan de transformatie van het sociaal domein. Je houdt je bezig met de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid, met kennis over onderzoek en effectmeting. Je hebt een afwisselend takenpakket van opdrachten, dossiers, beleid en eventuele bijbehorende accountrelaties.

Voor deze vacature ligt de focus op zorg. Je maakt beleid, zowel op lokaal als regionaal niveau en adviseert de wethouder(s) over de keuzes die hierin gemaakt moeten worden, vanuit de verbinding met de lokale situatie. Daarnaast ben je het aanspreekpunt vanuit de gemeente voor lokale partijen, waarmee je samenwerkt en afstemt om beleid en uitvoeringspraktijk verder te verbinden, verbeteren en vernieuwen. Hierbij werk je veel samen met de interne collega’s van de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ). Er zijn diverse inhoudelijk complexe beleidsprojecten rondom het thema zorg waar je bij betrokken en verantwoordelijk voor bent. Hierbij is het belangrijk dat er aansluiting gevonden wordt over beleidsterreinen en afdelingsgrenzen heen en de samenwerking zoekt met maatschappelijke partners buiten de gemeentelijke organisatie.

Wat wij verwachten van jou als Senior Beleidsontwikkelaar Maatschappelijke Ontwikkelingen

  • Afgeronde wo opleiding in een Sociaal Maatschappelijke richting
  • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie in een politiek/bestuurlijke organisatie in de afgelopen 5 jaar
  • Actuele kennis binnen het werkveld van het sociaal domein blijkend uit afgeronde trainingen/cursussen in de afgelopen 3 jaar
  • Ervaring met het succesvol implementeren van beleidsmatige koerswijzigingen in de afgelopen 3 jaar

Wat wij bieden

  • Werkweek van 28-36 uur
  • ZZP-opdracht of tijdelijke detacheringsovereenkomst voor 3 maanden met de mogelijkheid tot verlengen
  • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Cultuur: ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit, korte lijnen

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Publicatiedatum

08.10.2019

Contactpersoon

Timo Rijsterborgh

LinkedIN Facebook Twitter Share
Werkspirit gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.